Balážová s Matelovou sa v Manchestri dočkali deblového triumfu

05.02.2024 Celý región

Manchester 5. februára (TASR) - Slovenská reprezentantka v stolnom tenise Barbora Balážová s Češkou Hanou Matelovou triumfovali vo štvorhre na turnaji WTT Feeder v anglickom Manchestri. V pozícii najvyššie nasadeného páru vyhrali všetky tri zápasy a dosiahli spolu prvý deblový titul.

Balážová s Matelovou potvrdili v Národnom cyklistickom centre, ktorý bol dejiskom podujatia, pozíciu favoritiek. Po voľnom žrebe v 1. kole postupne zdolali maďarsko-švajčiarsky pár Bernadett Bálintová, Rachel Moretová (3:1), slovensko-poľské duo Tatiana Kukuľková, Natalia Bajorová (3:0) a walesko-anglickú dvojicu Anna Hurseyová, Tin-Tin Ho (3:1).

"Už dlhšiu dobu hráme stabilne dobre, o čom svedčia aj naše výsledky. Nad tým, že sme jednotky ´pavúka´ sme sa počas turnaja nezamýšľali. Z môjho pohľadu bol najnáročnejší hneď prvý zápas, lebo tam som sa necítila úplne vo svojej koži a herne mi to nešlo až tak dobre. V semifinále a finále to však už bolo o niečom inom. S Hankou sme skutočne podali kvalitné výkony," uviedla Balážová pre oficiálnu webstránku Slovenského stolnotenisového zväzu (SSTZ). Vo dvojhre sa Slovenkám nepodarilo prejsť cez 1. kolo, nad sily Balážovej bola Španiela María Siao (1:3) a Kukuľková nestačila na Švajčiarku Rachel Moretovú (1:3).

Balážová pred úspechom v Manchestri vyhrala štvorhru v decembri 2022 na turnaji WTT Feeder v americkom Fort Lauderdale po boku Američanky Lily Zhangovej.
 

Vyberte región